Dat er nog steeds gepest wordt, weten we allemaal. Dat er iets aan gedaan moet worden is nog vanzelfsprekender. De technologie van tegenwoordig kan ons wellicht meer handvatten bieden om gepeste kinderen te helpen. Vandaar De anti-pest App Iris. Iris is een door KRO-NCRV bedachte en ontwikkelde game voor de mobiele telefoon, die in 2016 in de Week tegen het Pesten werd gelanceerd. Het is een virtueel verteld verhaal rond het 13-jarige meisje Iris (een virtueel karakter, ze bestaat niet echt) dat wordt gepest, hulp nodig heeft en contact zoekt met kinderen van haar eigen leeftijd via WhatsApp.

De app werd niet over het hoofd gezien en kreeg in april de waardering die het verdient: het won twee keer goud op de SpinAwards 2017 in de categorieen social media en media.

A Million Faces heeft de casting verzorgd voor dit project en wij zijn trots dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan dit mooie en waardevolle project van de KRO-NCRV.

Hiernaast heeft onze Tim ook twee spinawards gewonnen! Met #BOOS viel hij in de prijzen in de categorieen content en next TV en film.