Een casting is een auditie voor een bepaalde rol in een productie. Bijvoorbeeld voor in een film, een televisieserie, een commercial of een online video. Tijdens een casting wordt gekeken of jij goed bij de rol past die de makers voor ogen hebben.

Wat hebben we van je nodig?
Voorafgaand aan de casting wordt je geselecteerd en opgebeld met de vraag of je wilt komen casten. Er zal dan meer informatie worden gegeven over de productie, de opnameperiode en de fee. De fee is de vergoeding die je krijgt voor het meespelen in een productie. Als je op casting wilt komen wordt er een datum en tijd afgesproken waarop je auditie mag komen doen.

De voorbereiding
Ook krijg je een scène opgestuurd die gespeeld zal worden op de casting. Het is dan jouw taak om deze scène goed uit je hoofd te leren. Vaak is het een dialoog: een gesprek tussen twee mensen. Je krijgt van te voren te horen welke rol je moet leren. Soms kan het zijn dat je beide rollen moet leren, dan wissel je de rollen af in de casting.

Kom bij ons langs!
De casting vindt plaats op het kantoor van A Million Faces. Je mag dan plaats nemen in de wachtruimte op de bovenste verdieping. Hier wordt je gevraagd om op een vel papier je voornaam, achternaam, leeftijd en lengte op te schrijven. Dit vel papier mag je meenemen de castingruimte in wanneer je naar binnen wordt geroepen.

De castindirector
In de castingruimte wacht de castingdirector je op. Ook is er iemand die de camera hanteert, en soms is er ook iemand die tegenspel geeft. Dat betekent dat diegene samen met jou de scène zal spelen, terwijl de camera op jou gericht is.

Wat kom je doen?
Als je binnenkomt maak je kennis met iedereen in de ruimte en mag je op de gemarkeerde plek voor de camera gaan staan. Eerst wordt er een foto van je gemaakt met het vel papier waar je gegevens op staan. Daarna wordt er een kort filmpje van je gemaakt, waarin je mag vertellen wie je bent en wat je ervaring is. Heb je bijvoorbeeld al eens eerder ergens in gespeeld? Of zit je op een theaterschool? Heb je leuke hobby’s? Dit mag je allemaal vertellen in de camera. Daarna ga je de scène spelen die je hebt ingestudeerd. Deze speel je niet in de camera, maar tegen je tegenspeler. Als je de scène hebt gespeeld dan zal de castingdirector je een paar aanwijzingen geven. Dan speel je de scène opnieuw, en neem je de aanwijzingen van de castingdirector mee. Deze keer mag je het bijvoorbeeld met een andere emotie spelen, of in een ander tempo. Op deze manier zorgt de castingdirector ervoor dat we de perfecte castingtape van jou maken en deze kunnen doorsturen naar de regisseur. Want uiteindelijk beslist de regisseur of jij de rol krijgt.

En dan is het wachten…
Na afloop van de casting kan je eigenlijk alleen maar één ding doen: wachten. De castingdirector zal jouw castingtape opsturen naar de regisseur en producent en zij zullen beslissen of je wel of niet gecast wordt, of dat je misschien nog een keer langs mag komen voor een volgende ronde. Duimen dus!