Ben je een acteur met een niet-westers uiterlijk die wil verschijnen in een hele mooie korte film? 

Regisseurs Jan Verdijk en Kurt Platvoet (bekend van de Bed Bad Brood film) maken samen een prachtige korte film die de tijd waarin we leven sterk vertolkt. Het zal de vluchtelingenproblematiek en de manier waarop wij als Nederlanders hier mee omgaan weergeven. Dit doen zij in samenwerking met de VPRO, binnen het kader van ‘Dit is de Ontmoeting’. 

Het is een korte film over een man die in de tuin van een typisch Nederlands koppel neerstort en direct de levens van de twee op zijn kop zet. Voor de rollen van het koppel zijn de regisseurs al in gesprek met bekende acteurs, maar voor de rol van ‘de man die uit de lucht valt’ zoeken zij nog een acteur.

Voor de rol van de man zijn we op zoek naar een acteur met een exotisch, niet-westers uiterlijk van wie de herkomst lastig te raden valt, in een leeftijd tussen (ongeveer) 25 – 40 jaar. Je hebt een aantal regels tekst in de film.

Zoals eerder genoemd wordt dit project gerealiseerd rondom ‘Dit is de ontmoeting’, een initiatief om jonge filmmakers een kans te geven een korte film te maken, en daar ook een podium voor te creëren. Zo worden de meeste films vertoond op o.a. het Nederlands Film Festival en is de kans groot dat deze film wordt uitgezonden op tv. De professionele filmcrew werkt vrijwillig mee aan het project.

 

Draaidata:
Donderdag 4 en vrijdag 5 mei in Broek in Waterland (15 minuten boven Amsterdam).

 

Fee:
250,- (all in, voor de hele draaiperiode).

 

Zou jij dolgraag willen meewerken aan deze mooie film én ben je beschikbaar op de draaidagen? Stuur dan een mailtje met recent bewegend beeldmateriaal (zoals een showreel of commercial) naar aanmelden@amillionfaces.nl. Zorg dat je ‘Korte Film’ in het onderwerp benoemd.