Daan Boom

/

Daan Boom (Utrecht, 12 november 1989) is programmamaker, muzikant en komiek.

Vanaf zijn dertiende is Daan al bezig met theater en het maken van programma’s. In 2008 won hij samen met zijn vrienden Stijn van Vliet en Jasper Demollin de nationale Kunstbendeprijs met absurdistisch cabaret. Van 2010 tot 2013 tourde Daan met muzikaal cabaretier Hans Liberg. Hij speelde als side-kick in zijn show, schreef teksten en regisseerde hem.

Daan is samen met zijn drie jeugdvrienden Jasper Demollin, Stijn van Vliet en Tim Senders het programma Streetlab begonnen. Een programma waarin zij allerlei sociale experimenten uitvoeren vanuit hun eigen fascinatie. In 2014 verscheen het programma ‘Streetlab’ voor het eerst bij de KRO-NCRV op NPO 3. Met dit programma werden zij in 2015 genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring.

Tijdens het programma StreetLab hebben de vier vrienden geprobeerd internationaal door te breken als boyband genaamd Side2Side. Hierbij deden ze mee aan Das Supertalent, de Duitse variant van Holland’s Got Talent. Als ‘afscheid’ maakten ze een seizoen later samen met René Froger het nummer Forget My Name. In november 2016 maakte René Froger bekend dat de mannen van Side2Side als gastartiesten mochten optreden tijdens de zes kerstconcerten van de Toppers in Ahoy Rotterdam.

Dat Daan muzikaal is laat hij ook zien met zijn deelname aan het derde seizoen van Maestro. Een programma waarin acht BN’ers zonder ervaring een orkest gaan dirigeren. Daarin dirigeerde hij zich naar de finale en wist uiteindelijk de tweede plek te behalen. Ook speelt Daan samen met Jasper Demollin in de Tante Joke Karaoke band. Het concept is heel simpel: Het publiek zingt, de band speelt. De Tante Joke Karaoke band tourt door het hele land.

Sinds 2017 presenteert Daan naast vier andere presentatoren het programma ‘Hotel Romantiek’ voor de KRO-NCRV, waar twaalf alleenstaande mannen en vrouwen op zoek naar liefde afreizen naar Zwitserland.

In 2018 is Daan samen met Tim Senders begonnen met het presenteren van het programma ‘Betreden Op Eigen Risico’. Een jeugdprogramma waarin er een bucketlist wordt opgesteld met dingen die kinderen altijd al hebben willen doen, elke aflevering staat er iets uit die lijst centraal.

Op het YouTube kanaal van NPO3 is Daan te zien in de reality serie Kelderklasse 15, hierin volg je het voetbalteam van Daan op weg naar het kampioenschap. Deze serie regisseert, produceert en monteert hij helemaal zelf.

Wilt u Daan Boom boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Daan is Anne: anne@amillionfaces.nl

Foto gemaakt door: Liv Ylva