Amanda van Effrink (Amersfoort, 29 maart 1991) is een Nederlandse modestylist, illustrator, designer, personal shopper, Instagram influencer en vooral bekend om haar roze, uitgesproken glitzie outfits.

Als klein meisje was het al duidelijk dat Amanda creatief is met een grote fantasiewereld. Schilderen en tekenen deed ze aan één stuk door en met dat teken-talent won ze ook vaak prijzen. Kleding ontwerpen heeft ze niet van een vreemde. Haar oma zat altijd achter de naaimachine en van haar leerde ze al veel over mode en gevoel voor een eigen stijl ontwikkelen.

Nadat Amanda haar HAVO diploma had gehaald ging ze naar Akademie Vogue in Amsterdam. (2009-2012) Daar studeerde ze cum-laude af als mode & media stylist en kwam ze terecht bij Fashionchick. Tot heden werkt ze daar nog steeds als stylist, designer, art director en YouTube queen. Ze heeft al verschillende TV programma’s op haar naam staan als stylist bij Net5 en TLC, auto’s ontworpen met Toyota en Opel, is actief op YouTube en heeft al verschillende schoenen, tassen en kleding collecties gecreëerd met o.a. Sacha Shoes, Fabienne Chapot en Modemusthaves.com.

Haar illustratie talent was al bekend bij Fashionchick, maar werd pas echt ontdekt toen een groot modemagazine haar vroeg om de cover te illustreren. Daar is #GLITZIEGAL uit ontstaan. Sinds die tijd heeft ze gewerkt met Ted Baker, Kiehl’s, Moet & Chandon, Cosmo GIRL!, Zalando, TOMS, Rado, Seiko, Friends of the Brands, de Bijenkorf, Zinzi, Rob Peetom, Hunkemoller, Primark en Swatch voor illustratie campagnes.. Ze is door FunX FM genomineerd voor de top 100 van ondernemers onder de 25 jaar (2016) en tijdens Amsterdam FashionWeek (januari 2017) heeft ze de show gelopen van Artiitude. Verder heeft ze campagnes op haar naam staan met Jägermeister, Levi’s, Mercedes-Benz, L’Oreal, HEMA en Haagen-Dazs en is genoemd bij titels als RTL Boulevard, Editie NL, Koffietijd, Amayzine, ByDanie, Marie-Claire, Grazia, 3FM, NPO3 en LINDA. magazine.

Amanda heeft haar eigen Instagram-diary in Fashionchick Girls magazine, is elke week te vinden op het Fashionchick YouTube kanaal en is haar styling-portfolio van Fashionchick gebundeld in het bestseller boek Fashionchick ON FLEEK (oktober 2017).

Laat je betoveren in haar wereld vol met roze, glitter, fluff en kunst. Haar wereld is jouw wereld. Positief, jezelf durven zijn en laten zien wat je denkt staan hier voor op. En zoals ze altijd zegt: ‘When in doubt, always add some glitter baby. You are magic!’.

Interesse in Amanda? Mail naar: info@amillionfaces.nl