Benten Wijnen

/

Benten (Amsterdam, 19 maart 1985) is presentator en acteur.

Benten, geboren en getogen Amsterdammer staat al vroeg in zijn leven voor de camera. Hij speelt diverse rollen in Nederlandse speelfilms zoals Kruimeltje en De Zwarte Meteoor. Waar andere jongens dromen van een voetbalcarrière, rijk en beroemd worden, denkt Benten maar aan één ding: kok worden. Hij haalt al zijn diploma’s, maar theater en televisie trekken toch meer aan hem dan de horeca (achter de schermen althans).

Hij reist over de hele wereld als manager van pokerspelers en leert alle talen van de straat. Via de marketingafdeling van ISH en het productieteam van Simpel Media komt hij bij A Million Faces terecht. Daar werkte hij als casting director voor reality programma’s en commercials. Het casting vak is hem op het lijf geschreven. Dat kan ook bijna niet anders als “mensen kijken” je hobby is. Als freelance crossmedia producent werkt hij op dit moment aan zeer uiteenlopende producties en sinds kort lanceert hij samen met twee vrienden van vroeger bedrijven via Share51.

Zijn humor, plezier in het leven en interesse in mensen maken hem een echte teamspeler. Niet alleen achter maar ook voor de camera. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan.

Benten is onder andere het gezicht geweest van het onlinekanaal van de Efteling en maakte televisie voor SchoolTV. In de zomer van 2016 was hij samen met Niels Oosthoek, Jantien Euwe & Claire Simon te zien in het dagelijkse Veronica programma Summertime: The Bucketlist. In dit programma werken de presentatoren elkaars bucketlist af.

Wilt u Benten Wijnen boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Benten is Lisa: lisastevens@amillionfaces.nl