Daan Nieber

/

Daan Nieber (Amsterdam, 6 november 1980) is presentator en televisiemaker.

Na zijn studie Cultuurwetenschappen te hebben afgerond gaat Daan achter de schermen aan de slag bij o.a. IDTV en AT5. Daarnaast bedenkt en maakt hij iedere weeks items voor online nieuwsplatform ‘DAGTV’.

Mede door deze filmpjes wordt Daan ontdekt door Veronica. Zo wordt hij, naast Beau van Ervendorens, één van de gezichten van ‘CQC’, een satirisch nieuwsprogramma van Veronica. Ook maakt Daan het programma ‘GoedFout’ voor dezelfde zender.

In 2010 stond Daan aan de wieg van het succesvolle ‘Pownews’. Na 2 jaar als verslaggever hiervoor te hebben gewerkt was het tijd voor iets anders.

Hij werkte twee seizoenen als redacteur en presentator bij ‘Recht van Nederland’ op SBS6, een zowel wekelijks als dagelijks ‘Rechtbankjournaal’.

In 2013 keert Daan kort terug bij omroep Powned voor het crime programma ‘Powlitie’. In 2014 maakt hij de stap naar RTL4, waar hij dagelijks ‘EditieNL’ presenteert.

Eind 2015 stapt hij over naar de KRO-NCRV, waar hij onder andere verslaggever wordt voor de ‘Keuringsdienst van Waarde’. Hier presenteert hij samen met Katja het reisprogramma ‘Van A naar B’, waarin ze als taxichauffeurs van Sint Petersburg door de Baltische Staten, Polen en Duitsland naar het Groningse Bourtange reden.

Af en toe is Daan ook te zien in een video voor Linda.TV. Daan is een kei in het organiseren van kinderfeestjes en geeft tips in de rubriek ‘Lesje in’.

Sinds 2018 presenteert Daan het KRO-NCRV programma ‘Eindelijk Thuis’. Een programma waarin hij samen met geadopteerde kinderen en één van de adoptieouders een reis door het geboorteland maakt.

Wilt u Daan Nieber boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Daan is Anne: anne@amillionfaces.nl