Gwen Pol

/

Gwen Pol (Amsterdam, 6 februari 1988) is presentatrice, actrice en journaliste.

Gwen maakte in 2007 haar presentatie debuut bij online jongerenmagazine Spunk.nl waar ze het dagelijkse videojournaal ‘As the World Spunks’ maakte en co-presenteerde. Dit programma won tot twee keer toe de prijs voor Beste Videolog (Dutch Bloggies). Vanuit Spunk is Gwen verder gegaan met presenteren en acteren.

Gwen volgde acteerlessen via Kemna en kreeg daar o.a. theater- en stemlessen van Bert Geurkink, Martin Schwab en Yvette Fijen. In 2013 presenteerde ze, samen met Dagan Cohen, het liveprogramma ‘Upload TV’ voor de VPRO. en in 2014 presenteerde ze het programma ‘Fox Daily Buzz’ voor Fox.

Verhalen maken en vertellen, dat is Gwen’s grote passie. Op haar eigen persoonlijke manier wil zij mensen intrigeren. Gwen is een van de eerste gezichten van VICE NL, waar ze werkt als reporter en producer. Gwen is een echte onderzoeksjournalist. Voor VICE bedenkt en maakt ze documentaires over alles wat jongerencultuur aangaat. In 2015 maakte ze o.a. documentaires over mediwiet en de goudwinning in Suriname.

Gwen werd in 2016 genomineerd voor de titel ‘MediaBelofte van het Jaar’ en is sinds dat jaar tafeldame in De Wereld Draait Door.

Wilt u Gwen Pol boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Gwen is Talisia: talisia@amillionfaces.nl