Hidde de Brabander (5 november 1980) is patissier en presentator.

Na jarenlang een kunstenaarsdroom achterna te hebben gejaagd als schilder of beeldhouwer, hakte Hidde op 14-jarige leeftijd, dankzij Jan Bronswijk (de bakker aan de overkant van zijn ouderlijke huis), de knoop door; hij zou banketbakker worden. En dat gebeurde. Op zijn zeventiende ging Hidde in de leer bij Banketbakkerij Roodenrijs in Wateringen om vervolgens, na twee jaar, zijn weg te vervolgen naar gerenommeerde patisserie-zaken als Huize van Wely in Noordwijk en Patisserie de Rouw in Vught. Zijn avontuur leidde naar de gastronomie en Hidde werd onder andere chef-Patissier op Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort en zwaaide de scepter over de zoete kant van het met drie Michelin sterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Rotterdam en De Librije in Zwolle. Na een latere terugkeer op Landgoed Duin en Kruidberg startte Hidde in 2010 zijn eigen patisserie-label Dreams of Magnolia.

Naast de productie en ontwikkeling binnen zijn eigen onderneming timmert hij ook hard aan weg omtrent zijn eigen naam, en niet zonder resultaat! Zo schreef hij al een jaar lang bakrecepten voor Delicious. wordt hij regelmatig gevraagd voor columns in vakgerelateerde magazines en ontwikkelt hij voor meerdere bedrijven concepten en producten. Ook is Hidde gastdocent op vele scholen in Nederland, geeft demonstraties en workshops aan zowel professionals als enthousiaste thuisbakkers en spreekt hij voor (grotere) groepen mensen over zijn patisserie, visie en creativiteit.

Anno 2011 is aan dit rijtje ook televisiewerk toegevoegd en presenteerde hij het Net5 programma “Bake my Day” en trad hij op in Masterchef. In februari 2016 was hij te zien in het 24Kitchen programma “Hollandse Bakkers”. Tegenwoordig kunnen we elke dag genieten van Hidde’s bak kunsten bij ‘De Brabander Bakt’ op 24Kitchen.

Later in 2016 bracht Hidde zijn eerste bak-boek ‘Patisserie’ uit waarvan elke thuis-patisier van zijn tips en tricks kan genieten.

Wilt u Hidde de Brabander boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Hidde is Eline: eline@amillionfaces.nl