Marieke Elsinga (Gouda, 12 juli 1986) is presentatrice en radio DJ.

In het najaar van 2012 weet Marieke het zeker: ze wil van presenteren haar werk maken! Op dat moment werkt ze bij Hyves en maakt ze reisprogramma’s in onder andere Dubai. Ze neemt ontslag, gaat in een koffiezaakje werken om de huur te kunnen betalen en doet in een jaar tijd ervaring op bij lokale omroepen, loopt stage bij het At5 Nieuws en is dagvoorzitter.

Na een jaar wordt Marieke toegelaten tot Q-college: het opleidingstraject van Qmusic. Ze wordt de winnaar en krijgt haar eigen nachtprogramma. Als snel groeit ze door naar de weekendprogrammering en weet ze te charmeren als vaste verslaggever van Mattie& Wietze.

Na 2 jaar radio begint het te kriebelen, want haar liefde voor tv is in de radiostudio niet afgenomen! Voor Qmusic produceert, presenteert en monteert ze de YouTubeserie ‘Marieke komt effe spieken’, waarbij ze een kijkje neemt bij collega DJ’s thuis. Haar losse manier van presenteren valt op en ze start datzelfde jaar ook als presentatrice bij RTV NH en bij het programma ‘Soundcheckers’ op KPN presenteert.

In de zomer van 2016 wordt ze benaderd om Luuk Ikink op te volgen in RTL Late Night. Een kans die ze niet kan laten schieten. Ze neemt afscheid van de radio en weet met haar onbevangen stijl en energieke voorkomen het publiek van RTL snel voor zich te winnen.

Na precies een jaar, vol nieuwe ervaringen is het weer tijd voor nieuwe avonturen, ze stopt bij RTL Late Night en start als verslaggever bij RTL Boulevard. Ook is ze in het najaar van 2017 te zien als kandidaat in Expeditie Robinson.

Marieke valt af en toe nog in als radio DJ bij Qmusic en is in 2017 heeft ze de Televizier Talant Award gewonnen.

De agent van Marieke is Lisa Post: lisapost@amillionfaces.nl