Marieke Elsinga (Gouda, 12 juli 1986) is presentatrice en radio DJ.

In het najaar van 2012 weet Marieke het zeker: ze wil van presenteren haar werk maken! Op dat moment werkt ze bij Hyves en maakt ze reisprogramma’s in onder andere Dubai. Ze neemt ontslag, gaat in een koffiezaakje werken om de huur te kunnen betalen en doet in een jaar tijd ervaring op bij lokale omroepen. Ze loopt stage bij het AT5 Nieuws en is dagvoorzitter. Na een jaar wordt Marieke toegelaten tot Q-college: het opleidingstraject van Qmusic. Ze wordt de winnaar en krijgt haar eigen nachtprogramma. Als snel groeit ze door naar de weekendprogrammering en weet ze te charmeren als vaste verslaggever van Mattie&Wietze. Na 2 jaar radio begint het te kriebelen, want haar liefde voor tv is in de radiostudio niet afgenomen!

Voor Qmusic produceert, presenteert en monteert ze de YouTube serie ‘Marieke komt effe spieken’, waarbij ze een kijkje neemt bij collega DJ’s thuis. Haar losse manier van presenteren valt op en ze start datzelfde jaar als presentatrice bij RTV NH en bij het programma ‘Soundcheckers’ op KPN.

In de zomer van 2016 wordt Marieke benaderd om Luuk Ikink op te volgen in RTL Late Night. Een kans die ze niet kan laten schieten. Ze neemt afscheid van de radio en weet met haar onbevangen stijl en energieke voorkomen het publiek van RTL snel voor zich te winnen. Na een jaar bij RTL Late Night te hebben gestaan is het tijd voor nieuwe avonturen en besluit Marieke te stoppen met RTL Late Night. Ze gaat aan de slag als verslaggever bij RTL Boulevard. In 2017 wint Marieke de Talent Award van de Televizier Ring Gala 2018.

In 2017 hebben we kunnen genieten van Marieke’s scherpe en eerlijke humor in Expeditie Robinson. Na het overleven op een onbewoond eiland gaat Marieke weer door als presentatrice en zien we haar als verslaggeefster bij RTL Boulevard, in het panel van de RTL Gezondheidstest en presenteert ze het programma ‘Adam Zoekt Eva VIPS’. Sinds augustus 2018 mag Marieke zich weer officieel radio DJ van Qmusic noemen en presenteert zij samen met Mattie Valk de ochtendshow: Mattie & Marieke. Kortom, een droom die uitkomt, het combineren van haar eigen radioshow en haar televisie carrière.

Wilt u Marieke Elsinga boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Marieke is Lisa Post: lisapost@amillionfaces.nl