Niels Oosthoek

/

Niels Oosthoek (Hilversum, 25 juni 1990) is acteur en presentator.

Niels maakt in 2008 zijn debuut op het witte doek door de rol van Lucas te spelen in de speelfilm Radeloos, naar het boek van Carry Slee. De jaren daarop volgden acteerrollen in verschillende televisieproducties, waaronder Rembrandt en ik, Malaika en Joris en de Draak. Vanaf 2010 is Niels dagelijks te zien als Gerben in de KRO-serie Vrijland.

Nadat Niels in 2010 door Noord- en Zuid-Amerika rondgereisd heeft begint hij aan de studie Media & Cultuur op de Universiteit van Amsterdam, voor het ontwikkelen van een bredere visie op het gebied van cultuur. Om zijn acteertechniek wel te blijven trainen volgt hij cursussen op particuliere toneelscholen als De Trap en Act2Act.

In 2013 speelt hij de rol van de Joker in de korte film Forever After van Charlotte Scott-Wilson, die onder andere genomineerd is voor het prestigieuze Palm Springs Festival. Diezelfde zomer vertrekt Niels voor een aantal maanden naar Parijs om daar les te krijgen in screenwriting. Het is een droom van Niels om in de toekomst filmscripts te schrijven, maar hij ziet dit als een langetermijnproces.

Begin 2014 rondt hij zijn studie aan de universiteit af om zich vervolgens te richten op het maken van content voor Youtube. Samen met enkele vrienden start hij het YouTube kanaal Gierige Gasten. Op dit kanaal zie je hoe Niels en medepresentator Martijn Manschot wekelijks de allergierigste streken uithalen, zodat ze zonder geld toch nog als ‘een jonge God in Frankrijk’ door het leven kunnen gaan.

Daarnaast presenteert Niels het nieuwe YouTube- kanaal Concentrate Bold. Waarin hij toffe en stoere content mag maken. Concentrate Bold maakt deel uit van het online videoplatform van RTL. Met dit kanaal probeert RTL meer mannelijke kijkers te bereiken.

Buiten de acteer- en presenteer bezigheden vormt hij samen met vriend Berry Juice het dj-duo Disco Troopers. Zij draaien wekelijks in verschillende discotheken, produceren muziek, organiseren hun eigen discofeesten en hosten tevens disco stages op verschillende festivals in binnen- en buitenland.

Wilt u Niels Oosthoek boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Niels is Lisa: lisastevens@amillionfaces.nl