Nienke van Dijk

/

Nienke van Dijk (Den Haag, 16 mei 1991) is presentatrice en actrice.

Van kinds af aan is Nienke op het podium te vinden. Van die van het plaatselijke kinderkoortje, tot aan de Stopera waar ze op 11-jarige leeftijd met het Nationale Ballet optreedt. Later brengt Nienke de weekenden voornamelijk door bij Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag waar ze in verschillende producties speelt. Na de middelbare school volgen theateropleidingen bij Theaterschool De Trap en het Utrechts Centrum voor de Kunsten. In 2014 studeert ze af aan de acteursopleiding van Faaam, waarna ze rollen speelt in onder meer de series Celblok H en Motief voor Moord en de speelfilm Prooi van Dick Maas. Daarnaast is ze te zien in diverse commercials.

Maar Nienke wilt meer leren en besluit verder te studeren aan de opleiding Media, Informatie & Communicatie. Hier krijgt ze onder andere les in redactie, productie en het maken van radio- en televisie- en online programma’s. Nienke ontdekt in presenteren een nieuw talent. Dit blijft niet onopgemerkt, want nog voordat ze is afgestudeerd wordt ze in 2017 uitgekozen als nieuwe presentatrice van de jeugdzender Nickelodeon.

Sindsdien is Nienke hier vast zendergezicht en presenteert (live) tv-programma’s zoals Droomkamers, De Viral Fabriek, Cool Factor en de Kids’ Choice Awards, maakt online videocontent voor het Nickelodeon YouTube-kanaal en presenteert offline evenementen zoals het Nickelodeon Familie Festival en de Nationale Buitenspeeldag. In 2018 is ze met het programma De Viral Fabriek genomineerd voor de Gouden Stuiver tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Tegelijkertijd rondt ze succesvol haar studie af.

Inmiddels is Nienke een vrolijk, enthousiast en bekend gezicht onder een jonge doelgroep. Niet alleen door de Nickelodeon-programma’s, maar ook dankzij haar actieve bijdrage op het populaire socialmedia-kanaal TikTok (voorheen Musical.ly) waar ze inmiddels ruim 160.000 (and counting) trouwe fans achter zich heeft geschaard. Daarbij heeft Nienke ook een eigen YouTube-kanaal waar ze eigen content voor maakt.

Naast de wereld van kinderen en YouTube is Nienke ook geen onbekend gezicht in de filmindustrie. Met een grote voorliefde voor films en series presenteert Nienke items voor het platform Girls in Film waar ze acteurs interviewt en geregeld vanaf de rode loper verslag doet. In 2020 vervuld Nienke één van de hoofdrollen in de jeugdfilm Misfit 3 – De Finale welke in 2021 ook op Netflix te zien is.

De agent van Nienke is Saskia. Neem vrijblijvend contact op via saskia@amillionfaces.nl