Nienke van Dijk

/

Nienke van Dijk (Den Haag, 16-05-1991) is presentatrice en actrice.

Van kinds af aan is Nienke op het podium te vinden. Van die van het plaatselijke kinderkoortje, tot aan de Stopera waar ze op 11-jarige leeftijd met het Nationale Ballet optreedt. Later brengt Nienke de weekenden voornamelijk door bij Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag waar ze in verschillende producties speelt. Na de middelbare school volgen theateropleidingen bij Theaterschool De Trap en het Utrechts Centrum voor de Kunsten. In 2014 studeert ze af aan de acteursopleiding van Faaam, waarna ze rollen speelt in onder meer de series Celblok H en Motief voor Moord en de speelfilm Prooi van Dick Maas. Daarnaast is ze te zien in diverse commercials.

Maar Nienke wilt meer leren en besluit verder te studeren aan de opleiding Media, Informatie & Communicatie. Hier krijgt ze onder andere les in redactie, productie en het maken van radio- en televisieprogramma’s. Nienke ontdekt in presenteren een nieuw talent. Dit blijft niet onopgemerkt, want nog voordat ze is afgestudeerd wordt ze in 2017 uitgekozen als nieuwe presentatrice van de jeugdzender Nickelodeon.

Sindsdien is Nienke hier vast zendergezicht en presenteert (live) tv-programma’s, zoals de Kids’ Choice Awards, maakt online videocontent voor het Nickelodeon YouTube-kanaal en presenteert offline evenementen zoals het Nickelodeon Festival en de Nationale Buitenspeeldag. In 2018 is ze met het programma De Viral Fabriek genomineerd voor de Gouden Stuiver tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Tegelijkertijd rondt ze succesvol haar studie af.

Inmiddels is Nienke een vrolijk, enthousiast en bekend gezicht onder een jonge doelgroep. Niet alleen door de Nickelodeon-programma’s, maar ook dankzij haar actieve bijdrage op het populaire socialmedia-kanaal TikTok (voorheen Musical.ly) waar ze in een half jaar tijd ruim 70.000 (and counting) trouwe fans achter zich heeft geschaard. Sinds 2018 heeft Nienke ook een eigen YouTube-kanaal waarvoor ze eigen content maakt.

Naast de wereld van kinderen en YouTube is Nienke ook geen onbekend gezicht in de filmindustrie. Met een grote voorliefde voor films en series presenteert Nienke items voor het platform Girls in Film waar ze acteurs interviewt en geregeld vanaf de rode loper verslag doet.

De agent van Nienke is Susa. Neem vrijblijvend contact op via susa@amillionfaces.nl