Romy Monteiro

/

Romy (Utrecht, 13 november 1992) groeide op omringd door muziek maar besloot Marketingcommunicatie te studeren in Amsterdam. Tóch kiest zij voor muziek en leert Nederland haar kennen in The Voice of Holland, in 2014. Ze strand in de kwart finales in Team Trijntje maar auditeert voor de musical The Bodyguard. In 2015 krijgt zij de hoofdrol en wint met haar vertolking van Whitney’s grootste hits een Musical Award. In 2017 bracht Romy in samenwerking met Stage Entertainment het album A Tribute to Whitney uit dat gelijk op 1 komt in de Album top 100!

In 2016 kreeg ze de kans om de Musical Sing a Long te presenteren met Frits Sissing. Dat blijkt zo succesvol dat Avrotros meteen een contract aanbiedt! In 2017 heeft ze haar eigen progamma te pakken en presenteert ze Mijn Vader is De Beste, twee seizoenen lang. Daarnaast presenteerde ze voor hen onder andere Lang Leve Muziekshow, quizprogramma Songfestival Test met Jan Smit, het Junior Songfestival, en al drie jaar Het Kerstmuziekgala met Eregast Koningin Maxima.

In 2016 deed Romy naast haar werkzaamheden in The Bodyguard mee aan het dansprogamma DanceDanceDance, samen met haar moeder Antje.

Naast presenteren, dansen en zingen werd Romy in 2018 een coach in het RTL-progamma It Takes two. Ze zong een Sinterklaas boek in 2018 en in datzelfde jaar sprak en zong ze ook de stem in van ‘Meechee’, in de film Smallfoot.

In 2019 presenteerde Romy samen met Johnny de mol het gloednieuwe progamma DanceSing.

Romy heeft naast het Whitney album ook twee singles met videoclips, ‘Think About it’ en ‘Stone By Stone’ uitgebracht en opgetreden in alle denkbare tv progamma’s en grote podia; van RTL Late Night naar Ziggodome, Ahoy tot Televizier gala.

In 2020 focust Romy zich op het uitbrengen van haar nieuwe muziek en presenteert ze haar vaste én nieuwe progamma’s bij de Avrotros. Ook maakt Romy haar acteerdebuut in de film Just Say Yes die in het najaar in de bioscopen verschijnt.

Wil je Romy Monteiro boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Romy’s agent is Lisa Post: lisapost@amillionfaces.nl