Sol Wortelboer

/

Sol Wortelboer (Amsterdam, 14 januari 1984) is na zijn opleiding begonnen als freelancer binnen de wereld van film en tv. Na jarenlange ervaring achter de schermen bij verschillende filmproducties heeft Sol zijn kans gewaagd voor de camera. Met zijn scherpe humor en gezonde dosis lef kon hij aan de slag bij het bekende MTV’s 6pack.

Sol heeft inmiddels verschillende programma’s op zijn naam staan waaronder ‘Peking Express’ (Net5), ‘Don’t Try This At Home’ (Comedy Central), diverse programma’s op Veronica en was de afgelopen jaren het gezicht van muziekzender Xite. Naast zijn werk en grote sociale leven houdt Sol zich veel bezig met zen: yoga en meditatie.

Sinds juni 2016 presenteert Sol met 3 anderen de RTL Sport Update. Dit programma wordt 2 keer per dag uitgezonden op RTL 7. Ook is Sol te zien als één van de presentatoren van RTL Gangmakers en heeft hij ‘Shownieuws’ gepresenteerd.

Sinds 2018 presenteert Sol op het YouTube kanaal van de NS. Hier presenteert hij ‘Hoe het Spoort’. Sol ondervraagt treinreizigers over hoe zij zich gedragen in bepaalde situaties. Wat zijn de ongeschreven regels? Met andere woorden: hoe ‘spoort’ het eigenlijk?

Wilt u Sol Wortelboer boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Sol is Talisia: talisia@amillionfaces.nl