Tim Hofman

/

Tim Hofman (Vlaardingen, 9 juli 1988) is presentator, programmamaker en dichter

Op 1 januari 2011 wordt Tim toegelaten tot de BNN University. Na BNN University afgerond te hebben begon hij bij 101TV als verslaggever voor TimTV en 101 Timeline. In 2013 begon Tim Hofman als verslaggever en presentator voor het BNN-programma ‘Spuiten En Slikken’. Waar hij ‘Tim’s Tuintje’ voor maakt, een tiendelige serie over het wietbeleid in Nederland.

De hoogtepunten van Tim zijn de reis-documentaires voor ‘Trippers’, ‘Je Zal het Maar Hebben’, ‘Verkracht Of Niet’. Daarnaast is Tim geregeld tafelheer bij ‘De Wereld Draait Door’ en won hij in 2016 ‘Wie Is De Mol?’ In datzelfde jaar staat hij op de cover van ‘L’homo’ samen met Jan Versteegh.

In 2016 verscheen het succesvolle YouTube-kanaal/programma #BOOS. Hierin helpt Tim mensen met het oplossen van hun problemen. Later werd het programma uitgebreid met een aantal specials: #BOOS POLERTIEK, #BOOS BELGIOOS en #BOOS BEJAARDENSOOS.

 

Sinds 2013 wint Tim geregeld prijzen, waaronder vijf Beste Social Media Awards, twee SpinAwards en twee TV Beelden. Geregeld staat Tim hoog in de lijsten met meest invloedrijke Nederlanders en mediamakers; dit mede door zijn politieke campagne onder de noemer De Stembus, waar hij in 2017 tijdens de landelijke verkiezingen zijn generatie opriep om te gaan stemmen en zijn petitie ‘Een pil teveel maakt geen crimineel’, waarmee hij ruim 40.000 handtekeningen ophaalde en later de Tweede Kamer toesprak.

Als ondernemer richt hij samen met Amsterdamse docenten in 2017 de huiswerk- en bijlesschool BrainBoost op, waar jongeren terecht kunnen om zich naast hun schoolwerk ook te leren ontplooien door middel van cursussen en masterclasses.

In 2018 was hij één van de schrijvers van het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek voor Jongeren. Met zijn eerste boek Gedichten van de broer van roos haalde hij de tweede plek in de bestsellerlijst, er werden er zo’n 30.000 exemplaren van verkocht: dit maakt het een van de best verkochte poëziebundels ooit. Opvolgend zullen eveneens bij Meulenhoff in 2019 en 2020 zijn volgende boeken verschijnen, waaronder in november 2019 zijn nieuwe dichtbundel genaamd ‘Grappig Jammer’.

Op 11 december 2018 bood Tim de tweede kamer een burgerinitiatief aan voor een nieuw kinderpardon, dit initiatief bestond uit ruim 250.000 handtekeningen die waren verzameld met een #BOOS documentaire die hij samen met BNNVARA maakte: ‘Terug Naar Je Eige Land’. Tim heeft op diverse manieren het kinderpardon op de Haagse agenda gezet en met succes! In januari 2019 bereikt de coalitie een akkoord betreft het kinderpardon. Wat inhoudt dat van de 700 asielkinderen 630 gezinnen mogen blijven. Voor nieuwe gevallen is het kinderpardon afgeschaft.

Zijn werk als tekstschrijver, programmamaker en presentator gaat vrijwel altijd gepaard met een dosis scherpe humor, (journalistieke) gelaagdheid of een fijn potje enkel bijten.

Vanaf 2019 is Tim de nieuwe presentator van ‘Over Mijn Lijk’, een programma waarin elk seizoen jonge mensen worden gevolgd die ongeneeslijk ziek zijn. Naast ‘Over Mijn Lijk’ is Tim ook te zien in dit seizoen van Trippers.

Wilt u Tim Hofman boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Tim is Lisa: lisapost@amillionfaces.nl