Tim Hofman

/

Tim Hofman (Vlaardingen, 9 juli 1988) is presentator en programmamaker.

Op 1 januari 2011 wordt Tim toegelaten tot de BNN University. Na een leerzame periode biedt 101TV Tim een baan aan als presentator/programmamaker. Hieruit komt het zowel scherpe als absurde ‘TimTV’ voort: diepgang om te lachen.

Door zijn reportages voor ‘TimTV’ en de fufore die hij op het internet maakt als columnist en Twitteraar valt hij op binnen BNN. Men besluit dan ook om Tim voor het BNN/VARA-programma ’24/7′ aan te stellen. Voor dit prgramma bedenkt en maakt hij reportages, schrijft hij voice-overs en is hij live in de studio de internet-specialist.

Na ’24/7′ maakt Tim het programma ‘FC Gay’ over homoseksualiteit en voetbal. Sinds 2012 maakt hij items voor ‘Spuiten en Slikken’ voor BNN en hierna gaat het hard. In 2014 mag Tim ook de programma’s ‘Je Zal Het Maar Hebben’, ‘De Social Club’ en ‘Mijn 5000 vrienden’ aan zijn CV toevoegen. Met dit laatste programma wint Tim de TV Lab Award. Ook vormt hij vanaf dit jaar het vaste presentatieduo van ‘Spuiten en Slikken’ met Geraldine Kemper, en presenteert hij daarnaast ook ‘Spuiten en Slikken op reis’.

In 2015 zit Tim in de jury van ‘Xite zoekt VJ’ en maakt hij daarnaast samen met Arie Boomsma het programma ‘Week tegen Pesten: Op school’. In dit laatstgenoemde programma laten zij niet alleen indrukwekkende verhalen van slachtoffers zien, maar wordt ook de rol van pesters, meelopers, omstanders en volwassenen belicht.

Tevens treedt Tim als internet-expert op bij ‘De Wereld Draait Door’ en ‘BNN Today’ op Radio1 en werkt hij jaarlijks mee aan ‘Serious Request’ van 3FM. In 2016 is Tim kandidaat van het 16e seizoen van het spelprogramma ‘Wie is de Mol?’ en is hij gestart met zijn eigen webserie, genaamd #BOOS in samenwerking met BNN. Ben je #BOOS? Stuur Tim dan een bericht en misschien komt hij het dan wel voor je fixen.

Zijn werk als tekstschrijver, programmamaker en presentator gaat vrijwel altijd gepaard met een dosis scherpe humor, (journalistieke) gelaagdheid of een fijn potje enkelbijten. En dat het liefst goedlachs.

In maart 2018 gaat de BrainBoost Academy van start. De Academy is een uitbreiding van de onlangs geopende bijlesschool BrainBoost van Tim Hofman. Hier kunnen jongeren terecht voor verschillende workshops, masterclasses en cursussen.

Het management van Tim valt onder Creative Connectors.

Wilt u Tim Hofman boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Tim is Lisa: lisapost@creativeconnectors.nl