Tim Hofman

/

Tim Hofman (Vlaardingen, 9 juli 1988) is presentator en programmamaker.

Na een interne opleiding bij wat toen nog BNN was, maakt Tim sinds 2011 verscheidene programma’s bij BNN en later BNNVARA.

Hoogtepunten zijn de reis-documentaires voor TrippersJe Zal het Maar HebbenVerkracht Of Niet en zijn succesvolle Youtubekanaal #BOOS. Daarn​aast is Tim geregeld tafelheer bij De Wereld Draait Door en won hij in 2016 Wie Is De Mol? In datzelfde jaar staat hij op de cover van L’homo. 

In 2017 brengt hij bij Meulenhoff zijn eerste dichtbundel Gedichten van de broer van Roos uit, waarvan er inmiddels zo’n 30.000 van zijn verkocht. Opvolgend zullen, eveneens bij Meulenhoff, in 2019- en 20 zijn volgende boeken verschijnen. In september 2018 komt het Geschenk voor Boekenweek voor Jongeren namens het CPNB uit, waar hij samen met twee andere schrijvers een bijdrage aan levert.

Sinds 2013 wint Tim geregeld prijzen, waaronder vijf Beste Social Media Awards, twee Spin Awards en twee TV Beelden. Geregeld staat Tim hoog in de lijsten met meest invloedrijke Nederlanders en mediamakers; dit mede door zijn politieke campagne onder de noemer De Stembus, waar hij in 2017 tijdens de landelijke verkiezingen zijn generatie oproep om te gaan stemmen en zijn petitie Een pil teveel maakt geen crimineel, waarmee hij ruim 40.000 handtekeningen ophaalde en later de Tweede Kamer toesprak.

Als ondernemer richt hij samen met Amsterdamse docenten in 2017 de Huiswerk- en bijlesschool BrainBoost op, waar jongeren terecht kunnen om zich naast hun schoolwerk ook te leren ontplooien door middel van cursussen en masterclasses.

Hofman staat garant voor sociaal betrokken inhoud, een lach, en probeert in zijn werk alles wat zwaar of niet bespreekbaar is behapbaar te maken. 

Het management van Tim valt onder Creative Connectors.

Wilt u Tim Hofman boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Tim is Lisa: lisapost@creativeconnectors.nl