Tim Senders

/

Tim Senders (Utrecht, 25 juni 1990) is acteur en presentator.

Tim heeft altijd een passie gehad voor het theater, zo stond hij op 12-jarige leeftijd al in het circus als clown. Zijn droom was om een eigen circus te beginnen  en daarmee de wereld over te touren.

In 2012 is Tim afgestudeerd aan de Theaterschool in Amsterdam. Hij was onder andere te zien in de familievoorstelling ‘Draak in Huis’ en in de paradevoorstelling ‘Super Magnifique’ van Toneelgroep Oostpool, onder regie van Marcus Azzini. Met zijn jeugdvrienden Daan Boom, Jasper Demollin en Stijn van Vliet vormen zij in 2013 het collectief Klapstoel. Het viertal maakte hun debuut met het programma ‘ZO!’ op Veronica: humoristische video’s waarin zij de saaie dagelijkse dingen in het leven oplossen met een leuker alternatief.

Daarop volgend werkten de jongens aan een nieuw programma ‘Streetlab’. In dit semi-wetenschappelijke programma over menselijk gedrag testen zij elkaar en argeloze voorbijgangers in grappige en spannende situaties, altijd in het kader van een sociaal experiment. ‘Streetlab’ werd voor het eerst vertoond tijdens TV lab op NPO3. Ook online bereiken de jongens een enorm publiek met hun succesvolle YouTube kanaal.

In hun tweede seizoen behaalden zij een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring en zorgden daarmee voor veel opschudding in het televisielandschap. Vervolgens Tim Senders met zijn vrienden van Streetlab de uitdaging aan in het programma ‘Streetlab Niet Te Geloven’ en speelt liefde een grote rol in het programma ‘Hotel Romantiek’.

Samen met Daan Boom is Tim te zien als presentator van het programma ‘Betreden Op Eigen Risico’. Hierin krijgen kinderen de mogelijkheid om wensen te vervullen door risico’s te nemen. Ook heeft Tim zijn eigen YouTubekanaal: Tim’s Zender. In zijn nieuwe YouTube serie Op avontuur met de Opa van Tim gaat Tim op stap met zijn alleenstaande opa Frits (89). Met veel droge humor neemt Tim de kijker mee op verrassende uitstapjes – van de Zwarte Cross, naar racen op een circuit, tot een verrassingsbezoek aan opa’s held Epke Zonderland. Ze ontdekken samen nieuwe dingen, maar lopen ook tegen de realiteit van het leven aan.

Naast zijn televisie carrière is Tim ook ondernemer. Tim heeft zijn eigen kledingmerk gelanceerd genaamd Haute Cliché, een ironische verwijzing naar de serieuze modewereld

Wilt u Tim Senders boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De agent van Tim is Anne: anne@amillionfaces.nl